Muskulær zoneterapi

En del af vore muskler er knyttet til vore organer. De er på en sindrig og logisk måde, og ud fra fastlagte zoner, placeret under og oven på foden, fodkant, tæerne og på underbenet. Ved at teste disse muskler for ømhed eller spænding, kan man hurtigt finde ud af hvor der er en ubalance. Denne kan føles som en lille kugle eller også virker musklen hævet, stram eller øm. Ved at massere den ømme muskel løsnes spændingen, musklen bliver blød og energien strømmer atter igennem den som den skal. Dette flow forplanter sig til det sted i kroppen som før behandlingen var ømt eller spændt. 

I muskulær zoneterapi arbejdes der med "kassetænkning". Hermed menes at næsten alle problemer stammer fra samme sted, nemlig kasse 1 som er hofte/lænde området. Har man fået en lille skævhed dér uden at få den rettet op, vil den med tiden forplante sig i et zigzag mønster opad og ende som en "kronisk" hovedpine f.eks. Kroppen søger at kompensere for smerten ved at lave en modspænding

Muskulær zoneterapi er rigtig god til behandling af idræts- og sportsskader, problemer med knæ, hofte, lænd, lyske, skuldersmerter, låste led, muskelsmerter mv.